Cover it!

Cover it!

Cover it!

Never judge a book by its cover. Yeah, right.

Jarenlang heb je je opgesloten. Elk vrij moment hoorde je de lokroep van het manuscript. Vakanties werden opgeofferd. Evenals kaarslicht met je geliefde, nachten slaap en feestjes met vrienden. En dan tik je: The end. Aan de werktitel ben je zo gewend geraakt dat het De Titel wordt. Dan nog even een omslag en húp de winkel in!
En daar gaat het mis.
Want nu pas begint het leven van jouw manuscript als boek in de buitenwereld.
.
In een winkel flirten ze met je. Nog voor de inhoud zich aan jou heeft geopenbaard. De boekcovers. Welk boek pak je op. Welk laat je liggen?
Welke achterflaptekst grijpt je direct bij je strot en trekt jou de eerste pagina binnen.
Bij welke teksten zucht je al voordat je bij de vierde regel bent.
Welke foto ademt: auteur. Welke fluistert: amateur?

Schrijver Christine Pannebakker en fotograaf Petra van Vliet zetten de schijnwerpers op jou en jouw boek in Cover it!

Wat gaan we deze dag doen

Nadat je van tevoren thuis al wat voorwerk hebt gedaan gaan Christine en Petra deze dag met jou aan de slag om een pakkende titel, een goede tekst op de achterflap en een mooie auteursfoto te maken. Ook denken we met je mee over het ontwerp van de voorkant, welke foto, tekening of tekst het beste bij jou en je boek past.

Christine gaat met jou aan de slag om de meest aantrekkelijke omslagtekst te schrijven. Ze leert jou hoe je in een paar zinnen de lezer lekker maakt voor jouw boek. En hoe je een goede korte biografie schrijft. Ze toont welke covers aanspreken. En in welke valkuil je je nooit mag storten. Petra maakt niet alleen een prachtige auteursfoto maar leert je ook hoe je makkelijker en meer ontspannen voor de camera kunt staan. Omdat je als auteur regelmatig voor een camera zult moeten staan krijg je vele tips over hoe dit makkelijk kan en hoe je het beste met een toekomstige fotograaf kunt communiceren.

Wie zijn wij
Christine Pannebakker
Christine Pannebakker schreef tien boeken de bestsellerlijsten in. Ze werd uitgegeven bij de grote uitgeefhuizen van Nederland; Kosmos en de Arbeiderspers. Ze organiseerde Schrijfweken die werden uitgeroepen tot de beste schrijfweken van in het Nederlands taalgebied. Ze begeleidde meer dan duizend auteurs. Onder wie de bestsellers De Vibe van Mark Verhees (30.000 verkochte exemplaren) en Liefdesbang (50.000 exemplaren) van Hannah Cuppen. Bovendien weet je na deze dag met zekerheid: dit is écht de titel van mijn boek.

Petra van Vliet
Petra heeft in haar werk als portretfotograaf altijd een voorliefde gehad voor het fotograferen van auteurs. Tijdens de schrijfweken van Christine fotografeerde ze veel beginnende auteurs. Ook was ze vaste fotograaf bij onder andere de uitgevers de Arbeiderspers en The House of Books waar ze ook meerdere grote namen fotografeerde waaronder de Amerikaanse thriller auteur Tess Gerritsen en natuurlijk Christine Pannebakker zelf.

Wanneer

Deze training is op zondag 12 januari 2020. De tijd is van 10.00 tot 17.00 uur.

Waar

De workshop vindt plaats in Abcoude.

Kosten

De workshop kost 200 euro exclusief 21% BTW.

De dag is inclusief:

Persoonlijke begeleiding van Christine bij het schrijven van de tekst en het bedenken van de titel.
Het maken van een professionele auteursfoto door Petra in de studio of op een mooie buitenlocatie. Ook krijg je nog wat foto’s die je kunt gebruiken voor social media, website en persdoeleinden.
Waardevolle poseertips die je kunt gebruiken bij alle keren dat je gefotografeerd gaat worden
Veel nieuwe inspiratie voor je boek en de voor cover
Lunch

Aantal deelnemers

Het aantal deelnemers is maximaal 12

Boeking

Stuur vandaag nog een mail naar: christine@pannebakker.org

Zij gingen jou voor…

Hendrik Duron: Het was top! Ik worstel altijd met covers en nog meer met achterflaps, maar door de heldere presentatie en dito oefensessie met Christine heb ik de juiste klik gemaakt en leek het plots verdacht simpel. En de foto’s van Petra zijn top, mede dankzij haar geruststellende begeleiding en haar al even heldere poseer do’s en don’t’s. Geen poging tot posterboy, wel lekker authentiek wezen. Wat bij iedereen alsnog postermateriaal opleverde :).

Monika Bankert: Cover it! overtrof mijn verwachtingen. Niet alleen heb ik nu de teksten voor mijn cover en achterflap helder, ook heb ik aan de leerzame fotoshoot schitterende foto’s overgehouden. Heel handig voor de achterflap, pers of social media. Een echte aanrader!

Jetty Kuiper: Superleuke workshop, met inspirerende mensen, zowel degenen die hem gaven als de deelnemers. Na een leuke dag, waar ik veel gelachen en geleerd heb, ging ik naar huis met een titel met symbool (de blauwe vlinder) voor de voorkant en een achterflaptekst. Ik kwam niet blanco, maar opeens klopte alles. Als kers op de taart kreeg ik de volgende dag een serie foto’s, waar ik heel blij van werd!

Diana Hendriks – van Beaumont: Een boek schrijven is al een kunst op zich, maar bij de workshop Cover It! word je nog meer bewust van het feit hoe belangrijk de cover en de achterflaptekst zijn, en hoe ook de foto het plaatje compleet maakt.
Een dag vol bewustwording waarom je wel voor het een en niet voor het ander kiest. Er wordt vanuit diverse standpunten naar jouw titel en achterflaptekst gekeken, waarbij er
een frisse wind doorheen gaat en je met nieuwe input weer vers naar je eigen werk kijkt. Schrijven is één, maar wat komt daarna? Ook hier werd aandacht aan besteed.
Daarnaast was het uiteraard heerlijk om een dagje met andere schrijvers samen te zijn. Veel opgestoken, zeker! Een dag vol vragen, inzichten, nadenken, uitspreken, plezier en uiteraard schrijven.

 


_MG_5470button _MG_5470button coach1button boek2button