Schrijfreizen met Christine

Schrijfreizen met Christine

Berlijn, het complete plaatje

Leer beeldend schrijven en vertel een verhaal in beeld

Vier met ons de geest van de bevrijding

Zie je het voor je? Het is mei. De lentezon lacht jou zacht toe. En jij flaneert vrij in deze stad die is uitgeroepen tot de nummer 1 stedentripbestemming. Op deze plek van vrije geesten gaat jouw creativiteit als vanzelf stromen. Droom jij ook van…

Een reisverhaal met én goede foto’s én lekkere teksten?

Een blog over je reis die echt raakt?

Mooie teksten op Facebook én de foto die aandacht trekt op Insta?

Een boek dat dicht op de huid is geschreven.

Een foto waarbij je de geuren ruikt.

Kortom: wil jij nu eindelijk een verhaal vertellen in beeld, én beeldend schrijven.

In Berlijn komen de beste twee werelden samen. Met fotografe Petra van Vliet en schrijfster Christine Pannebakker.
Berlijn…Is er meer contrast denkbaar dan in deze stad? We nemen je mee naar de plek waar de wereld ooit koud werd gescheiden. En weer één werd. We vieren de vrijheid én jouw creativiteit op maandag 4 en dinsdag 5 mei.

Het programma

Je gaat allereerst heel goed voorbereid op reis. Je volgt de online training Write on van Christine en de online training fotografie voor beginners van Petra. Misschien heb je één van deze trainingen al gevolgd, maar een herhaling ervan is zelfs nog beter. Op zondag arriveer je in Berlijn en kun je inchecken in het hotel dat wij voor je gereserveerd hebben. Die avond heb je helemaal voor jezelf. De volgende ochtend treffen we elkaar en gaan we met pen en papier en met de camera op stap.

We gaan natuurlijk naar de East Side Gallery; misschien wel het beroemdste symbool voor vrede in de wereld. Het 1,3 kilometer lange stuk muur is volledig beschilderd met kunstwerken van allerlei kunstenaars van over de hele wereld. Het monument werd in 1990 opgericht als ode aan de vrede maar ook als herinnering aan de gruwelheden die de verdeling veroorzaakte. En wat is Berlijn zonder de vogels die vliegen naar de Brandenburger Tor en Kurfustendam. In deze stad vol contrasten vieren we natuurlijk de verscheidenheid: we nemen je mee naar een van de grootste parken ter wereld én naar de kleinste disco. Je krijgt een workshop avondfotografie bij de Museumsingel en je ontmoet elkaar bij de Book Tree. Hier neem je boek en laat je boeken achter.

Wat leer je

Je leert hoe je zó beeldend schrijft dat je lezers mee op reis zijn.
En ook hoe je met beelden een verhaal vertelt.
Het meest complete plaatje; dat is jouw trip naar Berlijn.

Voor wie is het

​De workshop is voor iedereen die schrijven en fotografie samen willen voegen tot één compleet geheel, zodat ze elkaar versterken. Denk hierbij aan:
Iedereen die graag reisverhalen schrijft en dit compleet wil maken door er altijd goede foto’s bij te plaatsen
Iedereen die een boek schrijft waarbij een plek (of meerdere) in het buitenland beschreven wordt en dit graag heel beeldend wil doen
Iedereen die graag fotografeert en zijn foto’s wil aanvullen met prachtige teksten
Iedereen die graag blogt en hierbij de tekst en de foto’s meer op elkaar wil afstemmen
Iedereen die schrijft voor bijvoorbeeld en reis- of life style magazine en zowel de tekst als fotografie wil aanleveren

Wat heb je nodig

De volgende dingen mogen in jouw koffer: jouw camera of smartphone om te fotograferen, inclusief voldoende geheugen en batterijen
opschrijfboekje met harde kaft, pennen en natuurlijk schoenen waarop jij makkelijk van het voormalige oost naar west-Berlijn kunt lopen.

Door wie

Deze training wordt gegeven door schrijfster Christine Pannebakker en fotograaf Petra van Vliet. Christine heeft als schrijfster zelf enkele bestsellers op haar naam staan. Als schrijfmentor heeft ze schrijvers boven zichzelf uit laten stijgen. De schrijfweken die zij jarenlang organiseerde zijn uitgeroepen tot de beste van Nederland. Ze geeft online trainingen, zintuigelijke schrijfwandelingen en werkt een of een met de schrijvers die écht het verschil willen maken.  

Petra heeft een succesvolle carrière als fotograaf achter de rug en inmiddels duizenden mensen trainingen gegeven in fotografie. Zij heeft het talent om de ingewikkelde techniek simpel te vertellen zodat iedereen het begrijpt. Daarnaast heeft zij een aantal jaar in de reiswereld gewerkt waarin ze onder andere de teksten schreef voor de reisbrochures en ook de beeldbank beheerde. Ook Christine heeft als schrijver en journalist veel gereisd. Beiden weten hoe belangrijk zowel tekst als beeld is voor het weergeven van een plek en hun liefde voor reizen bracht hen ertoe om samen deze unieke training te gaan geven.

Waar

Zondag en maandag nacht overnacht je in een comfortabel hotel in een fijne wijk midden in Berlijn. Overdag verplaatsen we ons te voet, met de metro en als het weer het toelaat, misschien wel met de fiets.

Wanneer

Je komt aan op zondag 3 mei. Die avond is lekker voor jezelf. Op maandag ontmoeten we elkaar bij het ontbijt. En daarna… gaan we met elkaar die heerlijke stad in. Neem twee dagen lang je fototoestel en/of telefoon én je opschrijfboekje mee. Berlijn komt nu écht tot leven.

Op dinsdag 5 mei vertrek je vroeg in de avond met de trein (of met de auto) weer richting Nederland. Natuurlijk is het ook mogelijk om er zelf nog wat dagen in deze bijzonder stad aan vast te plakken.

De groep

Het maximum aantal deelnemers aan deze training is 15.

Kosten

Boek voor je 1 februari dan neem je de vroegboekkorting mee. De prijs van deze trip is dan 999 euro.

Dit is inclusief:

 • De online schrijftraining Write on van Christine Pannebakker
 • De online fotografie voor beginners van Petra van Vliet
 • Het Berlijn waar jouw creativiteit zindert
 • Twee overnachtingen in een perfect gelegen hotel op basis van een tweepersoons kamer
 • Alle fotografielessen van Petra van Vliet
 • Alle schrijflessen van Christine Pannebakker
 • Feedback van Petra op jouw foto’s
 • Feedback van Christine op jouw teksten
 • Een drankje in een van de leukste cafés van Berlijn
 • De unieke plekken zoals hierboven beschreven
 • Ontbijt
 • BTW

Exclusief:

 • Vervoer naar Berlijn
 • Lunch, drankjes, diners
 • Persoonlijke uitgaven
 • Vervoer in de stad
 • Verzekeringen

Wil je graag beschikken over een 1-persoonskamer? Dan betaal je een meerprijs van 100 euro.

Na 1 februari betaal je 1099 in plaats van 999 euro. Waarom deze vroegboekkorting? Hotels zijn langer van te voren vaak een stuk goedkoper om te boeken. Ook is het voor alle betrokkenen fijn om zo snel mogelijk voldoende deelnemers te hebben zodat de treinries geboekt kan worden. Ook deze is aanzienlijk goedkoper 3 maanden voor vertrek.

Boeking

Boeken voor deze training kan via het onderstaande formulier. Wil je graag beschikken over een 1-persoonskamer, dat kan ook. Hieronder kun je je keuze kenbaar maken. Zodra er voldoende deelnemers zijn ontvang je van ons de informatie en de toegang tot de online trainingen. Hierna kun je zelf het vervoer naar Berlijn gaan regelen. Wij geven hierin graag tips over hoe je dit kunt doen.
Heb je nog vragen voordat je boekt, mail dan naar petra@powershootacademy.com of naar christine@pannebakker.org

Insert Image