De wereld in met..

De Zintuigelijke Schrijfwandeling

Ben je soms even het noorden kwijt? Of honger je naar meer tijdens het schrijven? Heb je zin in een inspirerende schrijfmiddag? Verlang je naar een zintuigelijke ontdekkingstocht in letters. Laat jouw woorden tot leven komen. 

Schrijf je in flow tijdens de zintuigelijke schrijfwandeling.

Meld je nu aan voor zondagmiddag 26 september 

Ze schuifelt met haar krijtwitte voeten over de tegelvloer. De versleten drempel getuigt van tijden dat hier wel mensen kwamen. Van shawls die af werden gedaan. ‘Ha lekker, koffie.’ Nu komt slechts de kou nog binnen. De klok tikt eentonig een mantra van eenzaamheid. Uit het kastje boven haar hoofd tast ze naar de te grote gietijzeren pan. Het triomfstuk van haar moeder die graag kookte voor tafels vol luidruchtige verhalen. De geur van ossenstaartsoep is allang verdwenen. Alleen zij is er nog.

Zintuigelijk Schrijven.

vlinder
fleur de lis
fleur de lis

Zintuigelijk schrijven. Hoe doe je dat?

Elk boek wordt rijker als de zintuigen worden geprikkeld. Als de sneeuw meer is dan wit en het gras niet alleen maar groen. Als je een personage ruikt. Een situatie voor je ziet. Een lach hoort klinken. Of je nu een roman schrijft, poëzie of een non-fictie waarmee jij je expert-status claimt.

Hoe schrijf je zintuigelijk? Welke woorden mag echt nooit meer gebruiken? En hoe schets je in een paar zinnen een verhaal?  

christine pannebakker

Ik rook aan mijn handen die nooit de geur hadden gehad van brooddeeg of rozenwater en toch zo vaak werden gekust en aangeraakt. Ze brachten me terug naar wat ooit was: naar de dorpen waar de bevolking ons deinend toejuichte met kookvuren en naar de heilige velden, waar we verbonden met elkaar in een wereld leefden van groene wouden, vallende regen, grote vlakten. 

Uit: De maagd is terug 

Schrijfster Christine Pannebakker neemt je mee op een zondagmiddagreis vol zintuigelijke ervaringen.

Tijdens de workshop: de zintuigelijke schrijfwandeling.
Een ontdekkingstocht waarin je luistert, voelt, proeft, kijkt en ruikt zoals je nog nooit eerder deed…

fleur de lis

Ze had de naam die de ballen uit de boom schudde, ze pijpte als een betonmolen en lachte daarbij alsof heel Rusland van haar was.

- Leonard Pfeiffer

fleur de lis

Tijdens de wandeling schrijf je op diverse locaties scenes. Je bent vrij om die te delen of lekker voor jezelf te houden.

Locatie: Abcoude

Wanneer: zondagmiddag 26 september

Aanvang: tussen 13.00 uur en 13.13 uur

Duur: 4 uur 

Prijs: 99 euro (exclusief btw)

(inclusief: workshop over zintuigelijk schrijven, daarna wandeling door Abcoude met diverse schrijfopdrachten, inzichten die je kunt gebruiken in al je uitingen of dat nu een post is op social media of jouw boek, een zintuigelijke verrassing, connectie met andere schrijvers en feedback op jouw geschreven scenes) 

Bij de Baggage Claim rukte Maria een wagentje uit de in elkaar geschoven rij, terwijl Herter met zijn jas over zijn arm tegen een pilaar leunde. Het volle haar rondom zijn scherpe gezicht sloeg als vlammen uit zijn hoofd, maar tegelijk was het zo wit als het schuim van de branding. Hij droeg een groenig tweed pak met vest, dat tot taak leek te hebben zijn lange, smalle, breekbare, welhaast doorzichtige lichaam bij elkaar te houden.
– Harry Mulisch 

christine pannebakker

Schrijf je vandaag nog in voor de Zintuigelijke Schrijfwandeling

Scroll naar top