De wereld in met..

De Zintuigelijke Schrijfwandeling

Hoe komen woorden tot leven? Hoe zorg je ervoor dat jouw zinnen raken? Hoe schrijf je dicht op de zomerhuid? Wat is het geheim van de sublieme beginzin?

Je bent warm welkom op zondagmiddag 28 augustus 

 

Je schrijft de reis van je innerlijke heldin. 

Ze schuifelt met haar krijtwitte voeten over de tegelvloer. De versleten drempel getuigt van tijden dat hier wel mensen kwamen. Van shawls die af werden gedaan. ‘Ha lekker, koffie.’ Nu komt slechts de kou nog binnen. De klok tikt eentonig een mantra van eenzaamheid. Uit het kastje boven haar hoofd tast ze naar de te grote gietijzeren pan. Het triomfstuk van haar moeder die graag kookte voor tafels vol luidruchtige verhalen. De geur van ossenstaartsoep is allang verdwenen. Alleen zij is er nog.

Zintuigelijk Schrijven.

vlinder
fleur de lis
fleur de lis

Zintuigelijk schrijven. Hoe doe je dat?

Elk boek wordt rijker als de zintuigen worden geprikkeld. Als de lezer jouw hitte op zijn huid voelt. Een zoete zomerlach hoort klinken. Of met zijn blote knieën in het schurende zand zakt. 

Of je nu een roman schrijft, poëzie, een blog of een non-fictie waarmee jij je expert-status claimt.

Hoe schrijf je zintuigelijk? 

Welke woorden mag echt nooit meer gebruiken? 

Hoe schets je in een paar zinnen een verhaal? 

Welke woorden verrijken elke taal?

Wat zijn jouw woordschatten?

Hoe mag jouw schrijfnatuur zich uiten? 

 

‘De schrijfwandeling was de vonk van mijn schrijfvuur’,

Francoise Verhoef, De Alfavrouw

christine pannebakker

Ik rook aan mijn handen die nooit de geur hadden gehad van brooddeeg of rozenwater en toch zo vaak werden gekust en aangeraakt. Ze brachten me terug naar wat ooit was: naar de dorpen waar de bevolking ons deinend toejuichte met kookvuren en naar de heilige velden, waar we verbonden met elkaar in een wereld leefden van groene wouden, vallende regen, grote vlakten. 

Uit: De maagd is terug 

Schrijfster Christine Pannebakker neemt je mee op een zondagmiddagreis vol zintuigelijk schrijfgenot.

Tijdens de zintuigelijke schrijfwandeling.
Een ontdekkingstocht waarin je luistert, voelt, proeft, kijkt en ruikt zoals je nog nooit eerder deed. 

fleur de lis

Ze had de naam die de ballen uit de boom schudde, ze pijpte als een betonmolen en lachte daarbij alsof heel Rusland van haar was.

- Leonard Pfeiffer

fleur de lis

Tijdens de wandeling schrijf je op diverse locaties scenes. Je bent vrij om die te delen of lekker voor jezelf te houden.

Locatie: langs het water in Abcoude

Wanneer: zondagmiddag 28 augustus

Aanvang: tussen 13.00 uur en 13.13 uur

Duur: 4 uur 

Prijs: 99 euro 

Inclusief: interactieve zintuigelijke schrijfreis en daarna een wandeling door Abcoude met diverse verrassende schrijfopdrachten, heldere inzichten die je kunt gebruiken in al je uitingen -of dat nu een post is op social media of jouw boek, connectie met andere schrijvers en feedback op jouw geschreven scenes. 

Vanzelfsprekend proeven we ook letterlijk van het leven. 

Bij de Baggage Claim rukte Maria een wagentje uit de in elkaar geschoven rij, terwijl Herter met zijn jas over zijn arm tegen een pilaar leunde. Het volle haar rondom zijn scherpe gezicht sloeg als vlammen uit zijn hoofd, maar tegelijk was het zo wit als het schuim van de branding. Hij droeg een groenig tweed pak met vest, dat tot taak leek te hebben zijn lange, smalle, breekbare, welhaast doorzichtige lichaam bij elkaar te houden.
– Harry Mulisch 

christine pannebakker

Schrijf je vandaag nog in voor de zomerse editie van de Zintuigelijke Schrijfwandeling

Scroll naar top