Workshops met Christine

Workshops met Christine
De lentefrisse schrijfwandeling

Jezelf de vrijheid geven om woorden woest te laten woekeren. Vanzelf glimlachen als je letters plukt als laaghangend fruit. En geworteld je schrijverschap leven.  Dat mag je verwachten van de schrijfworkshop in het bos van Christine Pannebakker & Truus Druyts

Schrijf de lente; durf jij het frisse, het zotte, het bloeien te schrijven? Je plaats in te nemen, het nieuwe groen aan dorre takken te tonen, je zichtbaar te maken en je blozend en blinkend laten bevruchten?

Schrijf de zomer; kun jij woorden woest laten woekeren op papier? Met de hitte, de passie, de warmte, het genieten en het keihard groeien?

Schrijf de herfst; heb jij het licht opgenomen en het je eigen gemaakt, ben je een goudgeel geworden blad aan de boom? Wat heb jij opgenomen, wat is het laaghangend fruit in jouw leven en durf jij de oogst met open armen in ontvangst te nemen? 

Schrijf de winter; can you hold my storm? Maak in het donker van je mancave een nieuw verhaal, naakt, met open armen, geworteld, in een wereld die koud geworden is.  

De liefde schrijven. Jouw leven herschrijven. Je boek diepgang geven. Of springen naar jouw hoogst haalbare. In alle seizoenen. Van blozend fris tot bitter koud. Woest woekerend of met armen vol laaghangend fruit. Het is deze dag aan jou. Waar geef jij je letters aan? 


Truus Druyts en Christine Pannebakker nemen je mee op een zaterdagmiddagreis vol zintuigelijke ervaringen. We wandelen in de bossen van Kasterlee, bij Turnhout, op een kwartier van de Nederlandse grens. We picknicken waar de lijsters in de linden zingen. En schrijven met onze rug tegen de berk en de beuk.  

Een zintuigelijke tocht door het leven zelf waarin je luistert, voelt, proeft, kijkt, ruikt en schrijft zoals je nog nooit eerder deed… Tijdens de wandeling schrijf je vier scenes. Je bent vrij om die te delen of lekker voor jezelf te houden.

De vier seizoenen klonken nog nooit zo lekker…

Locatie: de bossen van Kasterlee
Wanneer: zaterdag 1 juni, 13.00 uur

Inclusief: de workshop, keuze uit twee online-cursussen, picknick in het bos en je nieuwe favoriete opschrijfboekje 

Schrijf je je in en betaal je voor 5 mei dan ontvang je óf: de online-cursus Write on, 111 dagen schrijfinspiratie van Christine Pannebakker óf de online-cursus 100 redenen waarom ik van je hou van Truus Druyts waarin je zelf de liefde schrijft.  

Investering: 125 euro (ex. btw, incl. alle extra’s)

Verzekerd zijn van een plek?

Stuur vandaag nog een mail naar Christine@pannebakker.org

Christine Pannebakker schreef tien boeken, waaronder o.a. de bestsellers Wie ben ik, Vrouwenpower en De Week. Ze was journalist en columnist voor o.a. Happinez en Libelle. Ze gaf 25 Schrijfweken die werden beoordeeld als Beste en Meest Volledige Schrijfweek. Ze begeleidde Hannah Cuppen (Liefdesbang), Geert Kimpen (De Kabbalist), Gordon (Morgen begin ik) en heel veel andere schrijvers naar hun eerste bestseller.

Truus Druyts schreef 100 redenen waarom ik van je hou waarover de Vlaamse pers schreef: ‘Wat de kamasutra is voor seks, is dit boek voor de liefde.’ Ze is spreker, trainer, schrijver, columnist, performer en creatief maak-beest. Haar kracht: Het beste in je wakker maken en onblusbaar jezelf zijn. Krachtig, kwetsbaar en echt. Liefde. Met ballen. 

Een paar reacties van de zintuigelijke schrijfwandeling op 10 maart:

‘De zintuigelijke schrijfcursus heeft mijn hart wild door elkaar doen schudden om vervolgens te laten dansen als nooit ervoor. Alsof ik eerst een stevige por moest krijgen om doordrongen te worden dat mijn hart wild en hartstochtelijk mag zijn.’ – Angela Heijboer 

Ik ben zó geïnspireerd door alle ervaringen en ontdekkingen tijdens jouw schrijfcursus gisteren.
Heel veel dank voor zoveel moois, Christine! Ook dank aan alle mooie deelnemers die mij óók hebben geïnspireerd.
Vanochtend vroeg ben ik met nog pantoffelloze voeten en de verwarming onaangeraakt op 16°
uit pure zín aan het schrijven geraakt. Wat een genot dat ik op mijn 62e kan genieten als een kind van dit nieuw fenomeen: zintuigelijk schrijven! – Margriet van Dam

‘Ik heb van U en de Uwe genoten. En een grote liefde teruggevonden. De poëzie.’- Mabel van den Dungen

‘De striemende regen, de dampende mokken vol hongerige harten en aanwezigheid van zoveel boeiend moois geeft nog meer zinstrelende schrijfzin en woordsprankel aan alles wat ik al wilde zeggen. Blij en zoveel meer.’ -Rachel van der Weerd

We zien je graag op zaterdag 1 juni! 

XX