Workshops met Christine

Workshops met Christine

WorkshopsDE ZINTUIGELIJKE SCHRIJFWANDELING

Ze staat met haar krijtwitte blote voeten op de ijskoude tegelvloer in de keuken. De kleur van drakenbloed, typisch de keuze van haar grootvader. Ze trekt aan de deur van de koelkast die altijd zoemt. Er staat slechts een pak jus d’orange, dik van ouderdom. De wind blaast de kou tot aan haar enkels. De versleten drempel getuigt van tijden dat hier wel mensen kwamen. Van shawls die af werden gedaan. ‘Ha lekker, koffie.’ Nu komt slechts de kou nog binnen. De klok tikt. Te hard. Eentonig. Haar mantra van eenzaamheid. Uit het kastje boven haar hoofd pakt ze de te grote gietijzeren pan. Het triomfstuk van haar moeder die graag kookte voor tafels vol luidruchtige verhalen. De geur van ossenstaartsoep is allang verdwenen. Alleen zij is er nog.

Zintuigelijk schrijven
Hoe doe je dat?
Elk boek wordt rijker als de zintuigen worden geprikkeld. Als de sneeuw meer is dan wit en het gras niet alleen maar groen. Als je een personage ruikt. Een situatie voor je ziet. Een lach hoort klinken. Of je nu een roman schrijft, poëzie of een degelijke non-fictie.
Bestsellerschrijfster Christine Pannebakker neemt je mee op een zondagmiddagreis vol zintuigelijke ervaringen. Tijdens de workshop: De zintuigelijke schrijfwandeling.
We beginnen met koffie, thee, zoete bekoringen en korte workshop over zintuigelijk schrijven. En dan gaan we naar buiten. Waar een voorzichtig zonnetje al uitnodigend op ons wacht. Een zintuigelijke tocht waarin je luistert, voelt, proeft, kijkt en ruikt zoals je nog nooit eerder deed…
Tijdens de wandeling schrijf je drie scenes. Je bent vrij om die te delen of lekker voor jezelf te houden.

Locatie: Abcoude
Wanneer: zondag 10 maart, 11.00 uur
Duur: 5 uur (wandeling langs water en door natuurgebied, met uitleg en opdrachten: 3 uur)

Inclusief: koffie, thee, zoet, warme broodjes, zinnelijke lunch en een schrift voor al je zinnelijke avonturen

Prijs: 99 euro (ex. btw, incl. alle extra’s)

Inschrijven: stuur vandaag nog een mail naar Christine@pannebakker.org

Christine Pannebakker schreef tien boeken, waaronder o.a. de bestsellers Wie ben ik, Vrouwenpower en De Week. Ze was journalist en columnist voor o.a. Happinez en Libelle. Ze gaf 25 Schrijfweken die werden beoordeeld als Beste en Meest Volledige Schrijfweek. Ze begeleidde Hannah Cuppen (Liefdesbang), Geert Kimpen (De Kabbalist), Gordon (Morgen begin ik) en heel veel andere schrijvers naar hun eerste bestseller.