Workshops met Christine

Workshops met Christine

De 13 heilige nachten

Jouw mooiste voorbereiding op een nieuw jaar

Het is de donkerste dag van het jaar. Wij wandelen de winterdag in en blazen wolkjes inspiratie. We schrijven terwijl onze wanten op schoot liggen. De frisse lucht blaast ons brein helder. De woorden flirten zich warm.
Vol zin in zoveel meer stappen we naar binnen. In een wereld vol kaarslicht. Je hebt een onbedwingbare honger om te schrijven. Aan die tafel vol thee met gember, koffie met kaneel en glazen warme Glühwein.

22 december
Dit is een van de meest krachtige dagen van het jaar. Die kortste dag. Hierna wordt het weer lichter. En daar dragen jouw woorden aan bij.
Je schrijft jezelf naar de 13 Heilige Nachten. Deze nachten beginnen met de Stille Nacht op 24 december en eindigen op Driekoningen. In de Noordelijke helft van Europa werd dit vroeger de tijd ‘tussen de jaren’ genoemd. In Runenkalenders werd deze periode vrijgehouden voor momenten van ontmoeting, verdieping en een pul honingsmede. En dat is wat wij gaan doen. We verdiepen in stilte, we schrijven gevleugeld en we ontmoeten elkaar daarna bij kaarslicht. 

Dit is de mooiste voorbereiding op jouw nieuwe jaar.

Wat gaan we doen?

We beginnen met een wandeling in de naakte natuur. Je sluit af wat je niet meer past. En bepaalt het thema voor het volgende jaar. 

Binnengekomen ligt een mooi schrift voor je klaar; dit zal je tot Driekoningen bij je dragen. Ik bereid je voor op de 13 Heilige Nachten. 

Eerst deel je het schrift in. En daarna schrijf je je eerste woorden voor 2020; zintuigelijk. Dicht op huid. Profetisch. Zacht. Krachtig. En licht. Terwijl het buiten langzaam donker wordt.

22 december wordt een middag om een jaar lang te koesteren. Het belooft een ontmoeting… met jezelf, de woorden die in je leven, de letters die bevrijd willen worden en de andere woordkunstenaars met wie het fijn napraten is.

Op deze dag begint een nieuwe traditie. 

Wanneer: zondagmiddag 22 december
Tijd: 13.00 uur 
Locatie: Abcoude
Prijs: 122 euro, ex btw

Inclusief:

Winterwandeling vol schrijfinspiratie

Workshop over de 13 Heilige Nachten

Mooi schrift voor jouw nieuwe traditie

Schrijfflow voor een nieuw jaar

Thee, koffie, napraten met drankjes, warme hapjes en glühwein.

 

Inschrijven:

Stuur vandaag nog een berichtje naar Christine@pannebakker.org 

Je plaats is gegarandeerd zodra de betaling binnen is. 

 

Enkele ervaringen van Zintuigelijke schrijfwandelingen:

‘De zintuigelijke schrijfcursus heeft mijn hart wild door elkaar doen schudden om vervolgens te laten dansen als nooit ervoor. Alsof ik eerst een stevige por moest krijgen om doordrongen te worden dat mijn hart wild en hartstochtelijk mag zijn.’ – Angela Heijboer

‘Ik ben zó geïnspireerd door alle ervaringen en ontdekkingen tijdens jouw schrijfcursus gisteren. Vanochtend vroeg ben ik met nog pantoffelloze voeten en de verwarming onaangeraakt op 16° uit pure zín aan het schrijven geraakt. Wat een genot.’– Margriet van Dam

‘Ik heb van U en de Uwe genoten. En een grote liefde teruggevonden. De poëzie.’- Mabel van den Dungen

‘Mijn woorden zijn bevrijd. Wat voel ik me een bevoorrecht mens.’ – Ilse Boersma 

‘De striemende regen, de dampende mokken vol hongerige harten en aanwezigheid van zoveel boeiend moois geeft nog meer zinstrelende schrijfzin en woordsprankel aan alles wat ik al wilde zeggen. Blij en zoveel meer.’ – Rachel van der Weerd

‘Wat een mooie dag was dat….
In Abcoude, het enige dorp waar het schrijven van het alfabet begint.
Bedankt voor de zintuiglijke schrijfwandeling Christine Pannebakker
Ik heb mijn weg (terug)gevonden.’ – Marysol Van ‘t Hoog

‘Een van de mooiste dagen van mijn jaar. Ik ben zó verliefd op het leven. Vanuit elke vezel stroomt de inspiratie op papier en rechtstreeks mijn dag binnen.‘ – Monique van Weelde

Inschrijven?

Stuur vandaag nog een berichtje naar christine@pannebakker.org en ik reserveer met liefde jouw plek. 

 

Insert Image