De Write Way

THE WRITE WAY....IN PARIS

de write wayHet is de grens van de lente naar de zoete zomer.

De muze die jou lokt met het parfum van haar belofte en jouw bevrijding. Jouw boek, jouw woorden, jouw plek in de wereld.

Ze is je steeds ontglipt. Ze gleed uit je schrijvende vingers. Plaagde je mond met haar adem, maar liet je woordeloos achter. Of was het andersom?

Op  vrijdagochtend 19 juni arriveren we in Parijs. 

Ons eerste rendez-vous met de muze.

In een van de meest kleurrijke hotels van de stad voert zij het gesprek met onze nukken en grillen, onze oude angsten en demonen, tot we ons hartstochtelijk in haar armen gooien.  We zijn terug.

Om vervolgens La vraie vie te gaan leven. Het vrije leven.  

La Vie Libre.

Dan wandelen we naar buiten. Want Parijs beleef je op straat.

En we gaan natuurlijk schrijven.

Met een bevrijde pen, met nieuwe woorden.

Je saboteur ontmaskerd.

Inspiratie opdoen.

Buiten. Als stadsnomaden. 

Delen met de andere schrijvers.

We gaan álle zintuigen tot leven laten komen.

In ons lijf. En op papier.

   

Waar brengt de inspiratie jou?

We belanden op Montmartre. De plek die altijd een dorpje in de stad is gebleven. Hier werden in de tijd van Napoleon mensen naartoe verdreven die niet in het centrum van de macht thuishoorden. Dat maakte dat het gebied rond de Moulin Rouge uitgroeide tot het domein van kunstenaars, café-eigenaren en bohemiens.

Gulzig drinken met onze ogen, nieuwe woorden voor ons hart.

We maken aantekeningen op het terras van een van de oudste koffiehuizen van de stad, Café de Flore op de hoek van Boulevard Saint-Germain. Deze plek werd gevierd om zijn beroemde intellectuele klantenkring van filosofen en schrijvers, zoals Simone de Beauvoir en Jean-Paul Sartre.     


We schrijven op de houten bankjes in Saint Sulpice, de kerk die werd gebouwd op de ruïne van de oude tempel van Isis. Hier werd Markies de Sade gedoopt, vierde Victor Hugo zijn bruiloft en gaf Napoleon banketten als hij terugkwam uit Egypte. Tijdens de Franse Revolutie werd deze kerk uitgeroepen tot de Tempel van de Godin van de rede. Is er een betere plek voor jouw verhaal?

We staan stil bij jouw betekenis van de gewonde Notre Dame.

We vieren het leven tijdens het ‘bal du Moulin Rouge.’ De plek waar ooit mensen als Edith Piaf, Yves Montand en Liza Minelli optraden, is nu het revuepodium voor de ‘petites femmes de Paris.’ Daar waar je de oude traditie proeft, het cabaret van witte veren, intense kleuren, opzwepende muziek en eindeloze benen. Het Parijs van toen door jouw ogen vandaag.

We gaan naar een van de meest eigenwijze plekken van Parijs: Palais de Tokyo. Het laat zich het rebellious anti-museum’ noemen. Hier vind je meer dan 22.000 m2 vol creatieve energie. Een gebouw om te verdwalen. Je geest volledig los te laten gaan.  En jezelf in terug te vinden.

We ontmoeten de ware Jeanne d'Arc.

En sluiten af met een ritueel voor de nieuwe fase in jouw leven.

Ben je benieuwd naar de andere genereuze geheimen van deze reis?

Boek dan vandaag nog.

A bientôt!

Christine, Truus  en Zonneke Voor wie?

Vrouwen en mannen met schrijfhonger. Die verlangen naar letters, of ze nu vloeien of nog vastzitten in de modder. Mensen die gretig snakken naar alle smaken van woorden. Geschreven, gedacht en gesproken.

Deze drie dagen verrijken jouw taal. Of dat nu is voor het boek dat uit je vingers dendert. De blogs die nog bij jou in de kast onder de trap wonen. Het familieverhaal dat je in stilte schrijft. Het reisverhaal dat in je leeft. Of het wereldidee dat je ongebreideld wil lanceren.

Deze reis ademt in alles de kracht van creatie.